Влітку не завжди є настрій довго стояти біля плити. В таких випадках виручають діпи — густі соуси, в які вмочують чипси, хліб, овочі. Наприклад, проста кабачкова намазка з сиром або хумус.
У Греції готують подібний соус, але на основі баклажанів. Ця закуска — проста, ароматна, з легким димком і яскравими нотками лимону та орегано. Її готують у грецьких родинах поколіннями, подають до піти, вина і неспішних розмов. Ідеальна для тих, хто цінує глибокий смак у мінімалістичному виконанні, впевнена Маргарита Сагирова, яка в групі «Рецепти Коліжанок» в Facebook запропонувала рецепт грецької закуски з баклажанів.
Інгредієнти для традиційної грецької закуски з баклажанів:
Запечіть баклажани до м’якості (можна на грилі або в духовці). Якщо є можливість запекти на грилі, то шкірка має обвуглитися — це додасть страві димного смаку.
Очистіть баклажани від шкірки, м’якоть подрібніть виделкою до стану пюре.
Додайте часник, йогурт, олію, лимонний сік, зелень і спеції. Добре перемішайте.
Накрийте і поставте в холодильник мінімум на 2 години — щоб смаки «одружилися».
Подавайте з хрустким хлібом або овочами.
Раніше «ФАКТИ» пропонували легкий рецепт закуски з баклажанів, часнику та базиліку.