Сир — один із найулюбленіших молочних продуктів. Він є невід’ємною частиною кухонь усього світу. Це не дивно, оскільки він досить універсальний і доповнює широкий спектр страв. Однак відмінності між різними видами сиру іноді суттєві, і справа не лише в смаку. Треба розуміти, який саме сир обрати. Це залежить від бажаних результатів. Експерт радить вибирати класичний жовтий сир, якщо ви нарощуєте м’язову масу, оскільки він має найбільшу калорійність. Він також є гарним джерелом жирів, а також жиророзчинних вітамінів (A, D, E, K). Пармезан підходить тим, хто хоче доповнити свій раціон кальцієм, зміцнюючи кістки та зуби, пише Wprost Odzywianie.
Обирайте нежирний сир, якщо ви намагаєтеся схуднути та потребуєте максимуму білка та мінімуму калорій. Він також є джерелом казеїну, який повільніше вивільняє амінокислоти, що забезпечує довше відчуття ситості. Легка моцарела, навпаки, підходить тим, кому потрібен хороший смак без високого вмісту жиру. Вона також має низький вміст натрію порівняно з багатьма іншими сирами.
Білковий сир чеддер підходить тим, хто хоче жовтий сир з високим вмістом білка та мінімальним вмістом жиру.
Якщо ви намагаєтеся схуднути, пам’ятайте, що вибір правильного сиру — це лише половина справи. Вживання навіть низькокалорійного продукту не допоможе, якщо ви поєднуєте його з інгредієнтами, які висококалорійні.
Є також сири, які через свій склад краще обмежити. Це стосується фети, яка містить велику кількість солі. Її часте вживання негативно впливає на серцево-судинну систему. Людям з гіпертонією також слід контролювати споживання блакитних сирів або халумі, також через високий вміст натрію в них.
Плавлені сири різних видів також є поганим вибором. Зазвичай вони сильно оброблені та містять багато штучних добавок.
Нагадаємо про вісім продуктів, які варто додати в меню, щоб зменшити рівень холестерину у крові.