Після вживання фруктів та ягід ми інстинктивно викидаємо залишки у сміття. Однак виявляється, що, наприклад, насіння можна використовувати повторно цікавими способами, створюючи чудовий гаджет для осені та зими. Ця практика підтримує популярний рух «менше відходів». Тож як можна використовувати насіння ягід та кісточки фруктів? Ви здивуєтеся, наскільки це просто.
Кісточки вишен, слив або абрикосів можна використовувати для виготовлення ідеальної для осені та зими грілки. Після нагрівання вона забезпечує тепло та може бути корисною для полегшення болю у животі, м’язах або спині, пише Кobieta.
Дрібні кісточки фруктів добре поглинають тепло та довго його зберігають — не дивно, що грілки, виготовлені з кісточок вишні, рекомендуються для полегшення різних захворювань, зокрема новонароджених та дітей. Грілка з насіння також є чудовим портативним «обігрівачем», який скрасить похмурі осінні вечори.
Зробити її нескладно, і ось що вам знадобиться:
Спочатку ретельно очистіть та промийте кісточки. Помістіть їх у каструлю з водою та нагрівайте, доки вода не закипить. Обережно процідіть та залиште кісточки повністю висохнути. Коли вони достатньо висохнуть, висипте в пакет і зашийте його. Потім виперіть пакет з кісточками у пральній машині за температури 30 °C без використання мийного засобу.
Після цього залиште пакет у теплому місці, де він зможе швидко висохнути. Щоб скористатися грілкою, нагрійте її в мікрохвильовій печі або духовці на низькій потужності протягом кількох хвилин.
Раніше «ФАКТИ» писали про те, як правильно споживати яблука.