Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Не викидайте гіркі плоди: як зробити огірки смачними за одну хвилину — кулінарний трюк

Не викидайте гіркі плоди: як зробити огірки смачними за одну хвилину — кулінарний трюк
ТСН • 5 переглядів • 1 хв читання

Як позбутися гіркоти в огірках / © www.freepik.com/free-photo

Буває, що ідеальні на вигляд, хрусткі огірочки виявляються гіркими, зазвичай їх одразу хочеться викинути. Та не поспішайте позбуватися таких овочів, адже насправді гіркий смак легко прибрати. Про те, як це швидко і правильно зробити, пише ресурс «Радіо Трек».

Гіркота — це не ознака псування, а природна реакція рослини на стресові умови: спеку, недостатній полив чи перепади температур. Винен в цьому кукурбітацин — речовина, яка концентрується ближче до кінчика огірка, одразу під шкіркою.

Ретельно промийте гіркі плоди холодною водою.

Зріжте приблизно сантиметр з верхнього кінчика плоду.

Візьміть цей зрізаний шматочок і почніть терти ним місце зрізу на огірку круговими рухами.

Через кілька секунд з’явиться біла піна, саме в ній міститься гіркота.

Продовжуйте терти близько 30 секунд, доки піна не перестане утворюватися.

Промокніть огірок паперовим рушником, а потім знову добре помийте холодною водою.

Після цієї простої процедури плід більше не матиме гіркоти і знову стане смачним.

Щоб уникнути гірких плодів ще на етапі покупки, зверніть увагу на такі ознаки:

Колір огірка має бути насичено-зеленим, без жовтих плям.

Поверхня — гладка чи з дрібними пухирцями, але не млява.

На дотик плід повинен бути твердим і пружним.

Кінчики — не зів’ялі та не підсохлі.

Також важливо правильно зберігати огірки. Тримайте їх у холодильнику, але не мийте до моменту вживання, адже волога прискорює псування овочів.

5