Гриби – продукт, який швидко втрачає свіжість та пружність, тому їх важливо правильно зберігати. Найкраще вони залишаються придатними до вживання саме в холодильнику, але лише за умови дотримання кількох простих правил. Ukr.Media розповідає, як зробити це правильно.
Найзручніший спосіб – покласти цілі гриби в паперовий пакет та зав’язати його перед тим, як помістити в холодильник. Мити гриби перед цим не варто. Паперовий пакет буде вбирати в себе вологу, а гриби при цьому залишатимуться свіжими довше та не темнітимуть.
Якщо ви купили печериці або гливи у герметичному пластиковому контейнері, їх потрібно перекласти в пакет – інакше накопичена волога сприятиме швидкому загниванню продуктів. Також не слід зберігати гриби поруч з продуктами, що мають сильний запах, оскільки вони вберуть їх аромат.