Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Не пий, поки не перевіриш: як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка

Не пий, поки не перевіриш: як за хвилину дізнатись справжня кава чи підробка
Факти • 1 хв читання

Смак кави залежить від кількох речей. По-перше, це якість зерен, а по-друге — спобів заварювання. Знавці стверджують, що не варто при заварюванні кави використовувати крутий окріп.

Стосовно якості зерен, меленої чи розчинної кави, то це можна швидко та просто перевірити, пише gazeta.ua.

Для цього знадобиться лише склянка холодної води. Якщо покласти у воду зерна кави та перемішати, то якісний продукт не надасть рідині жодного відтінку.

А якісна мелена — легкий коричневий відтінок. Це свідчитиме, що в каві немає жодних домішків. Якщо ж в стакані з'явився осад, то це можуть бути крохмаль або цикорій.

А про якість розчинної кави свідчитиме рідина без осаду та гранули, що не злиплися.

До речі, любителям натуральної меленої кави не варто поспішати позбуватися гущі. Її можна використовувати й у побутових цілях. Наприклад, за її допомогою можна позбутися неприємного запаху у холодильнику або прибрати застарілі плями жиру на плиті.