Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як промити рис для розсипчастості: секрети та поради

Як промити рис для розсипчастості: секрети та поради
Zaxid.net • 1 хв читання

Коротко

Щоб отримати розсипчастий рис, важливо ретельно його промивати перед варінням. Промивання допомагає видалити крохмаль, який робить рис липким. Повторюйте процедуру в холодній воді доки вода не стане прозорою, а потім дайте рису стекти.

Щоб рис вийшов розсипчастим, найважливіше – ретельно промити крупу перед варінням. Саме цей етап допомагає позбутися крохмального пилу, через який зерна злипаються та перетворюють в кашу. Ukr.Media розповідає, як правильно промивати рис.

Рис потрібно промивати в холодній воді, обережно перемішуючи його руками. Першу воду зливають одразу, адже вона зазвичай стає каламутною. Далі процедуру повторюють доти, доки вода не перестане бути білуватою. Зазвичай достатньо 4-5 промивань, але деякі сорти, наприклад басматі, потребують більше.

Після промивання рис краще залишити в друшляку на кілька хвилин, щоб зайва волога могла стекти. Також якщо одразу відправити промитий рис у каструлю, надлишок води порушить пропорції.

Для різних сортів рису існують свої пропорції: