Як зберігати цибулю, щоб вона не псувалася / © unsplash.com
Зібравши урожай цибулі, потрібно одразу подумати, як і де ви будете його зберігати, щоб він не втратив свої смакові властивості і не зіпсувався.
Для тривалого зберігання відбирайте тільки повністю дозрілі головки, які мають суху шийку. Збирати їх слід лише в суху і ясну погоду. Цибулини після викопування обов’язково просушують деякий час на грядці і тільки після цього переносять в тепле приміщення, де немає протягів. Там овоч залишають на два тижні. На тривале зберігання цибулини викладають вже після цього.
Обов’язково позбудьтесь м’яких і пошкоджених цибулин, тому що вони не придатні до тривалого зберігання. На зимівлю відбираються тільки міцні та здорові овочі, з сухою щільною лускою і закритою сухою шийкою. Найкраще, звичайно, зберігати на засклених балконах або в неопалюваних підвалах. Але підійдуть також шафи чи комори.
Перед зберіганням цибулю поміщають в ящик, кошик чи спеціальний контейнер. За невеликого об’єму урожай можна також зберігати в тканних мішечках. Такий спосіб чудово підійде для цибулі-сіянки чи ріпчастої цибулі.
Дотримуючись базових умов зберігання, ви зможете якомога довше зберігати свій урожай свіжим. Цибулини будуть смачними і не псуватимуться до весни.