Loqal – новинний агрегатор Loqal
Наваристий крем-суп із черемші. Рецепт дня
Новини

Наваристий крем-суп із черемші. Рецепт дня

Zaxid.net • 2 переглядів • 1 хв читання

Суп із черемші – це легка страва з ніжним ароматом часнику, яка чудово смакує як самостійно, так і з додатками. Простий у приготуванні, наваристий і поживний, цей крем-суп гарно поєднується з грінками, сметаною або навіть копченою рибою. Важливо пам’ятати: збирати черемшу в лісах заборонено, тож найкраще вирощувати її самостійно.

У каструлі на слабкому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте подрібнену цибулю та всипте борошно, постійно помішуючи протягом 5-7 хвилин, борошно має залишитися світлим і не підрум’янитися. Поступово вливайте овочевий бульйон, не припиняючи мішати, щоб уникнути грудочок. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть ще близько 5 хвилин.

Тим часом ретельно промийте черемшу холодною водою, наріжте її грубими шматками й додайте до супу. Варіть не довше 1-2 хвилин, щоб зберегти яскравий колір і аромат зелені. Зніміть суп з плити та подрібніть занурювальним блендером до однорідності. За бажанням процідіть через дрібне сито для більш ніжної текстури.

На завершення додайте сіль, перець і трохи густих вершків. Подавайте страву гарячою – самостійно або з грінками, сиром чи ложечкою сметани.

2