Який хліб найкорисніший / © www.freepik.com/free-photo
За висновками експертів з Гарвардської школи охорони здоров’я, хліб із пророщеного зерна, іноді його ще називають «живим» хлібом, є найкориснішим. Він виготовляється не з борошна, а з меленого пророщеного зерна пшениці, жита чи ячменю. Такий хліб має:
нижчий глікемічний індекс, що вкрай корисно для контролю рівня цукру в крові;
високу концентрацію вітамінів групи B, мінералів та антиоксидантів;
краще засвоюється шлунково-кишковим трактом.
Покращує травлення. Завдяки високому вмісту ферментів і клітковини такий хліб стимулює здорову мікрофлору кишківника.
Стабілізує рівень цукру в крові. Через низький глікемічний індекс цей продукт підходить навіть людям із предіабетом та інсулінорезистентністю.
Знижує холестерин. Регулярне вживання живого хліба допомагає зменшити «поганий» холестерин у крові.
Довге насичення. Такий хліб справді насичує, а не викликає різкі стрибки апетиту, як це буває з білим хлібом.
Білий хліб із борошна вищого ґатунку майже не містить корисних речовин і швидко підвищує рівень цукру в крові.
Хліб із додаванням цукру, маргарину, консервантів може провокувати запалення, зайву вагу та порушення обміну речовин.
Хліб із карамелізованою скоринкою часто містить акриламід — шкідливу речовину, яка утворюється під час надмірного запікання.