На Вінниччині повідомили про підозру у порушенні санітарних правил і норм власнику закладу, в якому отруїлись шаурмою 29 людей, у т.ч. десять дітей.
Про це 2 липня інформує Вінницька обласна прокуратура.
Жителю Калинівки повідомлено про підозру у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням (ч. 1 ст. 325 КК України). За даними слідства, чоловік порушив вимоги санітарного законодавства та приготував шаурму з порушенням санітарно-гігієнічного режиму з вмістом Salmonella Enteritidis. Внаслідок його недбалості на лікарняних ліжках опинилося 10 дітей та 19 дорослих, – йдеться у повідомленні.
Наразі вирішується питання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу.
В онлайн режимі 2 липня відбулося засідання оперативного центру реагування на надзвичайні ситуації Центру громадського здоров’я МОЗ. Йшлося про заходи реагування на спалах гострої кишкової інфекції у Калинівці.
Генеральний директор Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Ігор Матковський розповів заступнику генерального директора Центру громадського здоров’я Олексію Даниленку і начальнику відділу готовності та реагування Богдану Краську, що відомо про обставини отруєння.
За його словами, розслідування масового отруєння триває, зокрема з’ясовується походження продуктів, з яких готували шаурму. Продукти не мали маркування і, ймовірно, були виготовлені в кустарних умовах.
Як повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Андрій Салюк, який теж брав участь у засіданні, виявлено й чимало інших порушень у роботі закладу.