Мусовий торт з персиками – це вишуканий десерт, який поєднує бісквітну основу, ніжний сирний мус і ароматне фруктове желе. Він виглядає ефектно, але є доволі простим у приготуванні, тому підходить як для святкового столу, так і для сімейного чаювання. Рецепт від Valeriia.cooking.
Змішайте яйце, цукор, кефір і олію. Додайте борошно з розпушувачем. Випікайте у формі 15 хв при 160°C. Охолодіть.
Желатин для мусу залийте холодною водою, залиште набухати.
У гаряче молоко додайте цукор і набряклий желатин, перемішайте до розчинення. Додайте суміш у маскарпоне, вмішайте розтоплений білий шоколад.
В окремій мисці збийте вершки та введіть в сирну масу. Вилийте на бісквіт. Поставте у холодильник до застигання.
Желатин для желе залийте водою. У каструлі змішайте воду, цукор і нарізаний кубиками персик. Доведіть до кипіння. Додайте желатин, перемішайте і процідіть.
На застиглий мус викладіть слайси персиків, залийте охолодженим желе. Поставте у холодильник мінімум на 2 години.