Коротко
Неправильне зберігання кави призводить до втрати її аромату та смаку. Найбільш шкідливі фактори – світло, повітря, спеції та нагрівання. Зберігайте зерна в оригінальній упаковці з ZIP-застібкою та клапаном у темному та прохолодному місці. Мелену каву слід використовувати якомога швидше.
Відкрити нову пачку зерен і вдихнути цей насичений аромат: усі кавомани знають це приємне відчуття. Проте через тиждень запах починає зникати, якщо неправильно зберігати зерна. УНІАН розповідає, як правильно зберігати каву вдома.
Найнебезпечніші вороги кави – світло та повітря. Тому красиві скляні банки не найкращий вибір для зберігання, навіть якщо виглядають стильно. Щоб зберігати каву правильно, використовуйте оригінальну упаковку із ZIP-застібкою і клапаном. При цьому пачка повинна стояти в темному та сухому місці.
Каву потрібно зберігати якомога далі від спецій. Також упаковка з кавою не повинна нагріватися, адже тоді зерна швидше вивітряться, тому краще обирати прохолодне місце для зберігання.
Вимоги зберігання меленої кави ще жорсткіші. Площа контакту з повітрям збільшується в рази, тож кава дуже швидко втрачає свій аромат та смак. Тому у герметичній упаковці мелену каву можна зберігати не більше двох тижнів, а якщо вона відкрита, то її краще використовувати одразу.