Аромат свіжої м’яти зачаровує. Сьогодні її можна купити у супермаркетах круглий рік. Проте аромат весняної та літньої м’яти особливий. Зазвичай її додають до чаю, лимонадів, ягідних десертів.
Дуже смачна і м’ятна випічка. Кулінарка-гастроблогерка Марина Гармаш поділилась з «ФАКТАМИ» рецептом ласощів.
— Пропоную приготувати ароматне, домашнє печиво з додаванням листочків м'яти, — говорить Марина Гармаш. — Воно в міру солодке, з цікавим м'ятним смаком. Готується швидко та просто з цілком доступних продуктів.
М'ятні листочки, цукор та олію збийте за допомогою блендера до однорідної маси. Додайте в окрему миску яйця, сіль, збийте. Введіть м'ятну масу, борошно та розпушувач. Замісіть тісто. Сформуйте кульки, посипте зверху цукром, перекладіть на деко, застелене фольгою чи пергаментом. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 15−17 хвилин.
Раніше відома фудблогерка Олена Курило розповіла, як приготувати полуничний пиріг з ревенем.