Коротко
Кулінарка Alina FooDee представила простий рецепт булочок з яблучною начинкою. Спочатку готується дріжджове тісто, яке потім формують у булочки та заповнюють смаженими яблуками. Готові вироби змащуються жовтком і випікаються до золотистого кольору.
Відома блогерка Alina FooDee, яка нещодавно запропонувала рецепт смачного медового рулету з яблуками, продовжує ділитися рецептами випічки.
Цього разу кулінарка розповіла, як приготувати булочки з яблучною начинкою.
Інгредієнти: Свіжі дріжджі — 10 г (сухі дріжджі — 3 г) Цукор — 50−70 г Борошно — 300 г Молоко — 120 мл Сіль — ¼ ч.л. Ванільний цукор — 10 г Яйце — 1 шт. Вершкове масло — 50 г *** Яблука — 600 г Цукор — 2−3 ст.л. Вершкове масло — 10−15 г *** Жовток — 1 шт. Вода чи молоко — 1 ч.л.
Приготування: Дріжджі змішати з цукром, борошном та молоком й дати опарі підійти.
Яблука підготувати, нарізати на кубики.
На сковорідку покласти вершкове масло, цукор й яблука та смажити приблизно 7 хвилин до готовності яблук.
Готові яблука перекласти на тарілку для остигання.
До опари додати яйце, цукор, що залишився, ванільний цукор та борошно. Перемішати й добре вимісити тісто.
В кінці додати вершкове масло й знов вимісити тісто.
Додати на стіл трохи борошна й остаточно добре вимісити тісто. Залишити тісто підходити на одну годину.
Після цього можна формувати булочки так, як показано у відео.
Залишити булочки на 20−30 хвилин підходити. Перед випіканням змастити булочки жовтком.
Випікати у розігрітій духовці за температури 180 градусів 15 хвилин.
Ми також розповідали, як приготувати ватрушки з яблуками за рецептом дієтологині Катерини Черкаської.