Коротко
Мариновані помідори половинками – це чудовий спосіб зберегти смак літа на зиму. Рецепт передбачає додавання ароматних трав та спецій для насиченого смаку. Завдяки розрізанню, помідори просолюються швидше, а процес консервації стає більш зручним.
Мариновані помідори половинками – зручний варіант заготівлі, так вони швидше просолюються. Такий спосіб підходить для стиглих або трохи переспілих плодів. Рецепт Сookorama.net.
У кожну стерилізовану банку об’ємом 0,5 л покладіть на дно парасольку кропу, одну-дві гілочки петрушки, порізаний зубчик часнику, лавровий листок, гвоздику, по 5 горошин духмяного та 3 горошини чорного перцю.
Помиті помідори розріжте навпіл і викладіть у банки зрізом донизу.
Додайте в кожну банку по 0,5 чайної ложки солі і 0,5 столової ложки цукру, залийте холодною кип’яченою водою.
Стерилізуйте банки 10-15 хвилин, потім додайте по 0,5 чайної ложки оцту і закрутіть кришками.
Переверніть банки догори дном і вкутайте до повного охолодження.