Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Мариновані баклажани: простий рецепт від Одеського фудблогера

Мариновані баклажани: простий рецепт від Одеського фудблогера
Факти • 4 переглядів • 1 хв читання

Коротко

Валерій Пономар, відомий своїми кулінарними порадами, розкрив секрети приготування смачних маринованих баклажанів. Рецепт включає запікання баклажанів, зняття шкірки та маринування в суміші оливкової олії, лимонного соку, часнику та гострого перцю. Готові баклажани настоюються в холодильнику протягом ночі для насиченого смаку.

Одеський фудблогер Валерій Пономар, який раніше розповів, як приготувати паштет із лососевих обрізків, поділився рецептом маринованих баклажанів.

— Баклажани — 4 шт - Сіль — 1 ч. л - Чорний перець — ½ ч. л - Часник — 4 зубчики - Гострий чилі — ½−1 шт - Петрушка — 1 ст. л - Сік лимона — 1 ст. л - Оливкова олія — 2 ст. л - Соняшникова олія — 2 ст. л

Запікаємо баклажани - Виделкою робимо проколи (щоб не вибухнули) - Запікаємо 40 хвилин при 180 ° C

Готуємо баклажани - Накриваємо плівкою на 5−10 хвилин - Знімаємо шкірку і розриваємо м'якоть на волокна

Маринуємо - Додаємо сіль, перець, давлений часник, дрібно нарізаний чилі, петрушку, лимонний сік та обидві олії - Ретельно перемішуємо

Наполягаємо - Прибираємо в холодильник на ніч - У процесі маринування пробуємо на сіль, по необхідності підсолюємо

Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати пікантні мариновані баклажани.

4