Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Мариновані баклажани: рецепт ідеальної закуски

Мариновані баклажани: рецепт ідеальної закуски
Факти • 1 хв читання

Одного разу, ділиться фудблогерка Світлана Климовська, вона спробувала закуску з маринованих баклажанів. На шматочку чорного хліба, змащеного вершковим маслом, лежали кубики ароматних баклажанів з цибулькою. Баклажани готувала по-різному, але вона не думала, що вони такі смачні саме в маринованому вигляді. Така закуска чудово підійде до будь-якого столу.

Баклажани помити. Викласти у велику каструлю, так щоб вони лежали рівно. Залити водою та поставити зверху меншу за діаметром кришку або тарілку. Баклажани піднімаються на поверхню води, й зверху потрібен прес. Варити після закипання по 10 хв. з кожного боку, в процесі варки перевернути баклажани на інший бік. Якщо баклажани великі, знадобиться більше часу.

Баклажани повинні зберігати текстуру, але при цьому мають бути зварені. Охолодити та обережно зняти шкірку з баклажанів. Порізати на кубики більшого або меншого розміру. Перекласти нарізані баклажани в посуд, в якому будете маринувати. Маленька порада: якщо у вас є керамічний посуд, маринуйте в ньому.

До баклажанів додати нарізану цибулю, вичавлений часник, сіль, перець, оливкову олію та оцет. Кількість оцту регулюйте в залежності від власного смаку. Якщо ви передали кислоти, завжди можете збалансувати цукром. Накрити та поставити на ніч в холодильник. Порізати кінзу та притрусити страву перед подачею.

Раніше гастроблогерка Марина Гармаш поділилася простим рецептом маринованих помідорів, які вражають насиченим смаком.