28 та 29 червня Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує на пізнавальну лекцію «Мандри по мандрики, або чого ви не знали про молочні продукти». Захід присвячений унікальним аспектам української гастрономічної та обрядової культури, зокрема молочним продуктам, які відіграють важливу роль у традиціях та повсякденному житті.
Лекція проходитиме в експозиції «Середня Наддніпрянщина», в автентичному шинку з села Бабанка. Атмосфера живої розмови з елементами фольклору, побутових артефактів і несподіваних фактів дозволить глибше зрозуміти значення звичних продуктів.
Дата та час: 28 та 29 червня, початок о 12:00 та 14:00 (тривалість — 1,5 години)Місце проведення: вул. Академіка Тронька, 1 (Музей просто неба, м. Київ)Вартість: 300₴ за участь + 150₴ вхід до музеюРеєстрація обов’язкова: forms.gle/mJNn6CTXqHxNWwMg8
Суд за землю, боротьба за експонати: музей у Пирогові став майданчиком збереження української та кримськотатарської традиції
Наталка МАРКІВ, «Вечірній Київ»