Львівський сирник. / © instagram.com/juliya_levicka
Львівський сирник — кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному поціновувачу сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них — шоколадний сирник.
Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.
"Є десерти, які пахнуть дитинством, а є — які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник — саме такий", — каже кулінар.
500 г кисломолочного сиру (9%)
За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваємо.
Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.
Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.
Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.
Ставимо до духовки та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.
Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.