Loqal – новинний агрегатор Loqal
Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря
Новини

Львівський шоколадний сирник: рецепт від відомого шеф-кухаря

ТСН • 0 переглядів • 1 хв читання

Львівський сирник. / © instagram.com/juliya_levicka

Львівський сирник — кулінарний символ Галичини. Цей десерт беззаперечно смакує кожному поціновувачу сиру. Існує багато варіацій цього рецепту. Одна з них — шоколадний сирник.

Рецептом поділився шеф-кухар Володимир Ярославський.

"Є десерти, які пахнуть дитинством, а є — які пахнуть Львовом. Цей шоколадний сирник — саме такий", — каже кулінар.

500 г кисломолочного сиру (9%)

За допомогою блендера збиваємо кисломолочний сир зi сметаною, цукром і яйцями до однорідної консистенції. Додаємо вершкове масло, манну крупу та какао, а потім ще раз добре збиваємо.

Родзинки заливаємо окропом на 10 хвилин. Після цього зціджуємо воду і додаємо до сирної маси. За бажанням можна додати терту цедру лимона.

Для приготування тіста добре збиваємо масло з цукром. Додаємо борошно, какао та розпушувач. Все замішуємо і ставимо до холодильника.

Сирну масу поміщаємо у прямокутну форму, вистелену пергаментом. Зверху натираємо холодне тісто.

Ставимо до духовки та випікаємо приблизно 45–50 хв за температури 180 градусів.

Даємо сирнику повністю охолонути. Потім покриваємо розтопленим білим шоколадом.

0