Коли літо дарує нам соковиті, теплі від сонця ароматні помідори, то хочеться зберегти цей смак якомога довше. Можна законсервувати помідори на зиму без зелені і спецій. А можна спробувати взагалі не додавати навіть солі, цукру та оцту. Ви здивуєтесь, але зберегти помідори без зайвих інгредієнтів, лише з водою й турботою — можливо. Це перевірений спосіб натурального консервування, який дозволяє насолоджуватись справжнім смаком томатів навіть узимку. Рецепт приготування продемонструвала в Facebook гастроблогерка Катерина Тарасенко.
Помідори миємо, робимо надрізи шкірки на томатах і бланшуємо їх у киплячій воді 2 хвилини. Виймаємо з кип’ятку і заливаємо помідори холодною водою, щоб зручно і безпечно очистити томати від шкірки.
Банки стерилізуємо — у духовці, на пару або в киплячій воді. Кришки кип’ятимо 5 хвилин.
Щільно вкладаємо почищені помідори в банки, але не утрамбовуємо, щоб не пом’яти томати.
Закриваємо винтовими кришками, але не закручуємо. Ставимо банки в каструлю з теплою водою — вона має доходити до «плечей» банки.
Стерилізуємо банки 0,5 л — 25 хв, 1 л — 35 хв. Обережно витягуємо, закручуємо кришки, перевертаємо догори дном і вкутуємо рушником.
Взимку такі помідори можна використовувати для приготування борщу, соусу чи просто вони нагадуватимуть, що літо завжди повертається.
Тож готуйте без солі, без оцту — лише смак, який не потребує прикрас.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, як приготувати малосольні помідори за годину.