Коротко
Блогерка nata.cooking поділилася рецептом традиційного англійського десерту – поссета. Ця страва готується з жирних вершків, цукру та соку цитрусових і має дуже ніжний смак. З лимонів роблять посуд для десерту, що надає йому особливого шарму.
Десерт — це солодка страва, яку подають наприкінці трапези. Його можна приготувати з різних ягід, фруктів або зробити молочний десерт. Блогерка з ніком nata. cooking запропонувала рецепт традиційного англійського десерту, який називається поссет. Поссет — десерт, для приготування якого використовують жирні вершки, цукор, сік цитрусових. Він має дуже ніжний смак.
Інгредієнти: • 350 мл вершків 33% • 3 лимони • 100 г цукру • лимонний сік з тих самих лимонів (~90−100 мл соку) • цедра з 1 лимона
Лимони попередньо добре помити, розрізати навпіл і обережно витягнути мʼякоть, щоб не пошкодити шкірку. Шкірка далі слугуватиме як посуд для майбутнього десерту.
Далі з мʼякоті віджати сік й процідити.
Окремо у ковшику зʼєднати жирні вершки, цукор та цедру з одного лимона.
На повільному вогні, постійно помішуючи, прогріти до активної появи пару, але не кипʼятити.
Зняти з вогню і через 1 хвилину додати лимонний сік та перемішати (десерт уже почне трішки загущуватись).
Процідити крізь сито, розлити по половинках лимона (або у форми для десерту) і відправити у холодильник на 4−5 год.
Публикация от Наталі | Фудблог & Смачні рецепти (@nata.cooking)
Раніше ми публікували рецепт кавунового десерту з морозивом від кулінарки Елли Іванової з Кривого Рогу.