Відома шеф-кухарка, колишня суддя проєкту «МайстерШеф» Тетяна Літвінова, яка раніше поділилася авторським рецептом шпарагівки на зиму, запропонувала рецепт італійської лазаньї.
«Готується з м’ясом, соусом бешамель, освіжаючим томатним соусом болоньєзе і сиром моцарела — саме те, що потрібно для ідеального обіду чи вечері. Це рецепт лазаньї, як у справжньому італійському ресторані, але готувати його можна вдома, легко й з любов’ю», — зазначила кухарка.
Інгредієнти: листи для лазаньї моцарела — 300 г
Для соусу бешамель: молоко — 700 г масло вершкове — 70 г борошно — 70 г сіль — 5 г
фарш — 700 г (курячий — 300 г, яловичий — 300 г, 100 г перемеленого сала) цибуля — 250 г морква — 100 г сіль — 8 г томатне пюре (не томатна паста) -- 300 г перець — 2 г тимʼян — 2−3 гілочки
Для соусу болоньєзе нарізаємо та трошки пасеруємо цибулю та часничок, обсмажуємо на пательні з додаванням оливкової олії.
До цибулі з часником додаємо натерту моркву, а також для насиченого смаку можна додати селеру.
Змішуємо курячий та яловичий фарш в мисці, вливаємо трошки води, вимішуємо та додаємо на пательню до овочів. Потім додаємо томатне пюре та солимо.
Для соусу бешамель в каструлю кладемо вершкове масло, підігріваємо та додаємо борошно, потім вливаємо молоко та все гарно перемішуємо, продовжуючи підігрівати до загустіння, додаємо сіль та мускатний горіх.
Збираємо лазанью: у форму кладемо частину соусу бешамель та розподіляємо по дну. Далі викладаємо шарами, спочатку невідварені листи лазаньї, на них викладаємо соус болоньєзе та зверху трохи соусу бешамель, всього робимо такі 3 шари.
Нарізаємо моцарелу середніми слайсами та щільно викладаємо на лазанью. Зверху моцарели натираємо пармезан. Випікаємо в духовці 35−40 хвилин при температурі 180 градусів.
Готову лазанью нарізаємо порційними шматочками та прикрашаємо базиліком.
Ми розповідали, як приготувати кабачкову лазанью без тіста та зайвого жиру.