Тоненький шар карамелі, а під ним — ніжний, шовковистий, кремовий десерт. Це один з улюблених десертів французів.Щоб приготувати крем-брюле, потрібно бути уважним і дотримуватися температурних режимів. Якщо ваша духовка інтенсивно нагрівається, краще знизити температуру випікання. Наливайте крем не по самі вінця — так буде зручніше робити карамельну скоринку. Крем-брюле не готують до повністю стабільного стану, пояснює фудблогерка Світлана Климовська.
Вершки нагріти разом із лавандою, але не доводити до кипіння. Накрити кришкою та дати настоятися 15 хв. Доки вершки гріються, розтерти жовтки з цукром, не збивати, щоб не утворювалися бульбашки на поверхні. Процідити вершки на жовтки, обережно змішати.
Духовку розігріти до 140−150 градусів. Деко застелити кухонним рушником, поставити маленькі керамічні або порцелянові формочки, 5 шт. Розлити суміш у формочки. В деко налити гарячої води, вона повинна досягати половини формочок. Випікати від 40 хв до 1 години. Час запікання буде залежати від розміру форм.
Важливо не перетримати, бо інакше ви отримаєте запіканку, а нам потрібен ніжний шовковистий крем. Краще декілька разів перевірити: відкрити духовку і нахилити формочку. Центр повинен рухатися. Дістати з духовки та залишити вистигати за кімнатної температури, потім поставити в холодильник на 6−7 годин.
Перед подачею посипати коричневим цукром та карамелізувати цукор на поверхні десерту газовою горілкою або під грилем. Важливо постійно контролювати, щоб не спалити. Подавати з ягодами.
Раніше кулінар Іван Янюк розповів, як краще приготувати кабачки, поки сезон. Скористайтеся також рецептом фаршированого перцю, який є ідеальною стравою для літнього меню.