Як зберігати кріп без заморожування
Кріп — одна з найпопулярніших культур, яку, напевно, вирощують усі. Його популярність зумовлена смаковими якостями, приємним ароматом і лікувальними властивостями. Як спеція кріп використовується під час приготування найрізноманітніших страв.
Кріп не лише смачний, ароматний, а ще й корисний, він багатий на вітаміни, мінерали, ефірні олії, позитивно впливає на настрій, покращує імунітет.
Зазвичай для зберігання кріп сушать або заморожують. Розповідаємо про ефективний лайфгак, який точно допоможе зберегти його протягом тривалого часу.
Щоб зберігати кріп без втрати смакових властивостей, спочатку потрібно відділити гілочки зелені від товстих стеблин, ретельно промити їх водою. Висушити зелень.
Підготувати простерилізовані скляні банки, в яких зберігатиметься кріп.
Гілочки кропу викласти до підготовлених банок щільним шаром. Важливо намагатись не пошкодити їх під час закладання.
Закрити скляну банку кришкою та поставити до прохолодного місця або холодильника.
Такий спосіб зберігання допоможе зберегти зелень свіжою та ароматною протягом тривалого часу.