Ферментовані овочі — це квашені овочі, які так люблять багато хто з нас. На ринку і в супермаркеті вони коштують дорого. А приготувати ці ласощі в домашніх умовах досить просто. Спробуйте зробити це одного разу — і ви переконаєтеся в цьому. Можливо, ви більше не будете купувати готові, адже домашня їжа є домашньою — в ній тільки натуральні інгредієнти. Крім того, вона обійдеться вам набагато дешевше, ніж магазинна. Готуйте для рідних із задоволенням. Це завжди дуже важливо.
Рецептом ласощів з читачами «ФАКТІВ» поділилася кулінарка Елла Іванова, яка любить експериментувати на кухні.
- Ферментуємо овочі, — каже Елла Іванова. — Це смачно, просто, корисно. Беремо будь-які овочі. Сьогодні це кабачки. Промиваємо і нарізаємо. Беремо чисту банку і заповнюємо овочами. Додаємо часник, перець горошком, зелень, лавровий лист. Беремо 20 г солі на літр чистої холодної води. Заливаємо овочі. Витримуємо при кімнатній температурі кілька днів.
І смачного вам і вашим близьким!
Нагадаємо рецепт дуже смачної квашеної моркви.