Що додати до фаршу, щоб курячі котлети вийшли соковитими / © www.freepik.com/free-photo
Цей секретний інгредієнт — вершкове масло. Якщо додати декілька шматочків у курячий фарш, ви отримаєте соковиті й запашні котлетки із хрумкою рум’яною скориночкою.
Під час смаження вершкове масло повільно тане всередині котлети, зберігаючи соковитість м’яса.
Воно пом’якшує структуру м’яса і робить фарш пухким.
Додає легкого вершкового присмаку, який ідеально поєднується з курятиною.
Використовуйте холодне масло, а не розтоплене, саме це дозволяє зберегти структуру фаршу.
Не пересмажуйте котлети, бо тоді навіть вершкове масло не врятує пересушене м’ясо.
Якщо хочете ще більше соку, додайте у курячий фарш натертий кабачок чи трохи жирних вершків.
2 скибочки батона, замочених у молоці;
50 грамів холодного вершкового масла;
панірувальні сухарі чи борошно;
Змішайте фарш із натертою цибулею та хлібом.
Додайте до м’ясної маси яйце, спеції, подрібнений часник.
Наріжте холодне вершкове масло дрібними кубиками й обережно додайте до фаршу. Не розмішуйте надто активно, шматочки мають залишатися цілими.
Сформуйте котлети, обваляйте в панірувальних сухарях.
Смажте на середньому вогні по 4–5 хвилин з кожного боку до утворення золотавої скоринки.