Як правильно заморозити кабачки, щоб вони не були гумовими / © Unsplash
Про три різні способи розповів у своєму блозі Євген Клопотенко.
Завдяки бланшуванню перед замороженням вам вдасться зберегти текстуру та колір кабачка. Хоча у вас побільшає клопоту, проте після розморожування овоч не буде гумовим. Для того, щоб бланшувати кабачки, потрібно:
Ретельно їх промити і нарізати кубиками чи кружечками (товщина не більше 2 см). Набрати у каструлю води, довести її до кипіння і підготувати окремо миску з крижаною водою.
Кабачки викласти у киплячу воду і варити приблизно 3 хвилини.
Після цього швидко витягнути і перемістити у крижану воду.
Викласти на паперовий рушник, просушити від вологи, викласти на застелене пергаментом деко і поставити до морозильної камери на 1-2 години. Після того, як кабачки стануть достатньо твердими, їх можна перекласти до зіп-пакету.
Такі кабачки буде зручно після розморожування використовувати для оладок чи дерунів. Процес доволі простий:
Овочі ретельно промити, натерти на крупні терку. Закип'ятити воду у каструлі і підготувати окрему миску з крижаною водою.
Викласти терті кабачки в сито, опустити його в киплячу воду і протримати близько 1,5-2 хвилин. Потім одразу опустити в крижану воду.
Перекласти на чистий рушник, щоб промокнути зайву вологу.
Тонким шаром розмістити кабачкову масу в зіп-пакеті і перекласти до морозильної камери.
Такий спосіб дуже простий і не потребує особливих навичок:
Ретельно помийте і висушіть овочі, натріть їх на терку для моркви по-корейськи чи досить тонко наріжте.
Підготуйте каструлю з водою, яку потрібно закип'ятити, та окрему миску з крижаною водою. Викладіть спагеті з кабачків на сито і занурте у киплячу воду на 2 хвилин. Потім швидко перекладіть до крижаної води.
Покладіть спагеті на чистий паперовий рушник, щоб просушити.
Викладіть на застелене пергаментом деко і відправте до морозильної камери на 1-2 години. Після того, як вони затверднуть, перекладіть до зіп-пакету і зберігайте у морозильнику.
Як приготувати гречку, щоб вона була максимально корисною: поради дієтологів
Як замаринувати огірки, щоб вони хрумтіли: рецепт смачної консервації на зиму
Що додати в гороховий суп для смаку: всього один інгредієнт, який змінить все