Коротко
Цей рецепт пропонує приготувати незвичайний кабачковий кетчуп. Кабачки тертуть на крупній тертці, тушкують з цибулею, томатною пастою та спеціями, а потім подрібнюють блендером і додають яблучний оцет. Готовий кетчуп розливають у стерилізовані банки для зберігання.
Кабачки. / © Pixabay
Кетчуп з кабачків. Здавалося б, це щось непоєднуване і геть незрозуміле у приготуванні. Втім, це лише на перший погляд. Адже цей соус виходить надзвичайно смачним і підійде доповненням до різних страв.
ТСН.uа підготував рецепт кетчупу з кабачків від кулінара Євгена Клопотенка.
Помийте і почистіть усі овочі. Кабачки натріть на крупну тертку. Цибулю наріжте дрібним кубиком та змішайте з кабачком.
Додайте до овочів сіль та цукор. Перекладіть до сотейника і варіть на невеликому вогні 30 хвилин, періодично помішуючи.
Після цього до оовочевої суміші додайте томатну пасту та спеції: гвоздику, духмяний перець, лавровий лист. Варіть разом іще 15 хвилин.
Дістаньте спеції з каструлі та блендером перебийте отриману масу до однорідності. Влийте до кетчупу 50 мл яблучного оцту та перемішайте. Проваріть кетчуп іще 2 хвилини.
Готовий соус перелийте в стерилізовані банки та закатайте. Переверніть банки, дайте їм охолонути в такому стані та зберігайте в нормальному положені в темному сухому місці.
Нагадаємо, ми писали рецепт кабачків у маринаді з часником.