Сезон кавунів у розпалі. Вони — яскраві представники серпня, як і дині, сливи, груші, яблука. Кавун смачний сам по собі, але також з нього можна приготувати чудовий фреш, замаринувати й зробити чимало салатів. Салат з кавуном незвичайний та особливо сподобається тим, хто дбає про струнку фігуру.
Рецептом одного з таких салатів з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Елла Іванова. Готується він просто та швидко. Їсти потрібно цю страву відразу, поки кавун хрумкий. Солити салат не потрібно, оскільки соєвий соус зазвичай містить сіль.
1 салатна цибулина Соєвий соус
1 столова ложка оливкової олії
М'якуш кавуна очистити від насіння та порізати на кубики, додати тонкі кільця цибулі, приправити все це оливковою олією, соєвим соусом і лимонним соком, поперчити.
Подавайте страву охолодженою у гарному посуді. Атмосфера завжди важлива — про це не слід забувати. Привчайте дітей до естетики. Вони це обов'язково оцінять.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, з чим, за словами експертів, у жодному разі не можна їсти кавун та диню.