Рецепт запіканки зі шпинатом, картоплею та куркою в кремовому соусі під сирною скоринкою. Універсальна страва, яка є дуже смачною та ситною.
Куряче філе помити, висушити рушником, порізати на дрібні шматки та обсмажити на ложці масла.
Шпинат промити, висушити та обсмажити на тій самій пательні, де раніше смажилась курка. Не забудьте додати до шпинату розчавлений зубчик часнику.
Відварену картоплю порізати на скибочки.
Ємність для запікання змастити жиром (може бути масло або оливкова олія). На дно покладіть половину картоплі і порізану цибулю. Далі викладіть філе курки, а зверху – шпинат.
Яйця змішайте із вершками, додайте сіль, перець і прованські трави.
Зверху викладіть решту картоплі, залийте приготованим раніше вершково-яєчним соусом і посипте натертим твердим сиром. Накрийте все щільно фольгою і помістіть у розігріту до 180 °C духовку. Печіть 45 хвилин, потім зніміть фольгу і продовжуйте запікати ще 10-15 хв до появи рум’яної скоринки.