Картопля в сирно-часниковому соусі – смачна та ароматна страва, яка чудово гармонує з овочевими гарнірами або салатами, створюючи збалансоване поєднання смаків. Завдяки простим інгредієнтам – сиру, часнику, зелені та вершковому маслу – страва виходить ситною й апетитною. Рецепт від ТСН.
Картоплю помийте та очистіть від шкірки, наріжте кружальцями. Сир і часник натріть на дрібній тертці. Кріп дрібно наріжте.
У глибокій мисці змішайте сметану, натертий сир, м’яке вершкове масло, часник, кріп, куркуму, перець і сіль – це буде соус. Добре змішайте соус до однорідної консистенції. Додайте до нарізану картоплю і ретельно перемішайте.
Форму для запікання змастіть олією, викладіть у неї картоплю в соусі та накрийте фольгою. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 1 годину. Зніміть фольгу і запікайте ще 15 хвилин до появи золотистої скоринки.