Кабачки – один із найулюбленіших сезонних овочів на українських городах. Вони смачні, універсальні у приготуванні: їх смажать, тушкують, запікають і навіть додають у випічку. А ще активно консервують на зиму. Щоб плоди тішили рясним урожаєм до самих холодів, важливо подбати про правильний догляд у серпні, коли триває активна фаза плодоношення. Чим і як підживити кабачки пише УНІАН.
У серпні кабачки особливо потребують фосфору, калію, кальцію, бору та йоду, ці мікроелементи впливають на якість плодів, їх смак і стійкість до хвороб.
гнойова рідина: змішати з водою у співвідношенні 1:10;
трав’яна бродилка: у велику ємність на 2/3 засипати скошену траву, залити водою, прикрити й залишити на сонці на тиждень. Готовий розчин розводити 1:3 перед поливом.
деревний попіл: 1 столову ложку розвести в 1 літрі води й полити кожен кущ;
борна кислота: 10 г розчинити у 10 л води. Але важливо: якщо ви вже використовували попіл, між підживленнями має пройти не менше тижня.
У серпні не рекомендується використовувати хімічні мінеральні добрива. Оскільки плоди ще активно формуються, є ризик, що шкідливі речовини потраплять до вашого столу. Краще надати перевагу екологічним народним засобам, які не накопичуються в овочах.