Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Ідеальний момент: коли та як правильно солити холодець

Ідеальний момент: коли та як правильно солити холодець
Zaxid.net • 1 хв читання

Холодець – це одна з найпопулярніших святкових страв. Його приготування вимагає часу та терпіння, адже щоб м’ясо стало ніжним та розварилося, а бульйон застиг без додавання желатину, його варять годинами. Однак під час його приготування можна припуститися однієї серйозної помилки, через що смак готової страви буде неідеальним. «Майстерня Ідей» розповідає, коли потрібно солити холодець.

Якщо додати сіль на початку варіння, то через тривале кипіння частина води википить, а бульйон стане занадто солоним. Якщо ж сіль додати тільки наприкінці, м’ясо не встигне просочитися сіллю та вийде прісним.

Існує й інша проблема – при пересоленому бульйоні доводиться доливати воду, а це негативно впливає на застигання холодцю.

Оптимальний час для додавання солі – за 1-1,5 години до закінчення варіння. За цей час сіль рівномірно розподілиться, м’ясо встигне просочитися, а випаровування рідини не зіпсує смак страви.

На 2 літри бульйону та 1 кілограм м’яса потрібно 1,5 чайної ложки солі. Краще використовувати сіль великого помелу, адже використання дрібної солі у такій же кількості може призвести до пересолу.