Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Ідеальний маринад для консервації огірків: скільки треба цукру, солі й оцту, щоб вийшли хрусткими

Ідеальний маринад для консервації огірків: скільки треба цукру, солі й оцту, щоб вийшли хрусткими
ТСН • 626 переглядів • 1 хв читання

Що робити, щоб консервовані огірки були хрусткими / © www.freepik.com/free-photo

Як приготувати ідеальний маринад для консервації огірків, щоб овочі вийшли ароматними, хрусткими та смачними.

Сіль — столова ложка без гірки.

Цукор — півтори столові ложки.

Часник, кріп, листя хрону чи вишні.

Перед консервуванням замочіть огірки у холодній воді на 3–4 години, це допоможе їм зберегти щільність.

Стерилізація банок і кришок — це обов’язкова умова для тривалого зберігання.

Не перевищуйте кількість оцту, надмірна кислотність розсолу може зробити огірки м’якими.

Обов’язково додавайте листя вишні, дубу чи хрону, воно має дубильні речовини, тому огірки будуть хрусткими навіть після тривалого зберігання.

626