Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Якщо вродив щавель, спробуйте зберегти його на зиму: простий рецепт, щоб вийшов і борщ, і соус

Якщо вродив щавель, спробуйте зберегти його на зиму: простий рецепт, щоб вийшов і борщ, і соус
ТСН • 0 переглядів • 1 хв читання

Як закрити щавель на зиму в банках / © Фото з відкритих джерел

Як заморожений, так і консервований щавель чудово зберігає свій смак та основні властивості, а тому його можна використовувати для приготування зеленого борщу, різних соусів, салатів тощо. Якщо додати до своїх зимових страв цю зелень, можна насолодитися літнім смаком навіть в люті морози.

Щоб закрити щавель на зиму в банках, вам знадобляться лише три інгредієнти:

Спочатку щавель потрібно ретельно промити під проточною водою, щоб видалити весь пісок та бруд. Товсті стебла краще відірвати або відрізати, а потім листя нарізати смужками завширшки до 2 см.

Тепер потрібно підготувати тару, в якій ви будете зберігати щавель взимку. Кришки та банки слід також вимити, а потім простерилізувати, щоб запобігти розвитку бактерій. Зробити це ви можете за допомогою духовки, мікрохвильової печі чи просто на пару.

Настав час приготувати розсіл. Закип'ятіть у каструлі воду, додайте сіль і перемішайте, щоб вона повністю розчинилася. Зніміть з вогню розсіл і трішки його охолодіть.

Можете починати консервацію. Нарізаний щавель потрібно розкласти у підготовлені банки, ущільнюючи, щоб помістилося якомога більше. Потім залийте розсолом, залишивши трішки простору до краю банки. Закрутіть кожну ємність стерилізованою кришкою, а потім ще раз простерилізуйте. Для цього банки потрібно поставити у велику каструлю з гарячою водою, щоб рідина покривала їх на 2/3. Стерилізувати слід 15-20 хвилин на середньому вогні. 

Після цього обережно витягніть банки і залишіть їх остигати за кімнатної температури. Зберігати консервований щавель потрібно у прохолодному та темному місці.

Ви також можете успішно заморозити щавель на зиму — так ви ще краще збережете його смакові та корисні властивості.

Як підсилити ефект мийного засобу для посуду: додатково ще й вдвічі збільшується об'єм

Чому небажано смажити котлети з фаршу, який ви щойно приготували — основна помилка

Навіщо досвідчені кулінари додають борошно під час смаження картоплі — відповідь вас здивує

0