Диня / © Pixabay
Дині, апельсини, манго та баклажани можуть безпечно зберігатися при температурі від +10 до +14 °C, у той час як груші, абрикоси та яблука швидше псуються.
Експерт радять більшість овочів та фруктів зберігати у прохолодному місці при температурі від 0 до 10 °C, наприклад, у холодильнику. Проте деякі плоди більш стійкі до тепла, ніж інші.
При температурі від +10 до +14 °C можна зберігати дині, апельсини, кавуни, банани, лимони, манго, грейпфрути, баклажани та авокадо.
А груші, абрикоси, персики, яблука зберігаються при температурі від -1 до 0 °C.
Картоплю рекомендують зберігати при температурі +4 °C, щоб уникнути проростання бульб і проморожування м’якоті, яке псує смак продукту.
Раніше ми писали, як охолодити житло у спеку. Більше про цікавий лайфгак читайте у новині.