Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Яке ідеальне тісто на вареники й пельмені: не рветься, не розварюється, добре витримує заморожування

Яке ідеальне тісто на вареники й пельмені: не рветься, не розварюється, добре витримує заморожування
ТСН • 50 переглядів • 1 хв читання

Яке ідеальне тісто на вареники та пельмені

Вареники та пельмені — це улюблені страви багатьох українських родин. Але навіть найсмачніша начинка не врятує, якщо тісто рветься, липне до рук чи розварюється в окропі. А після заморожування стає гумовим або ламким. Щоб не виникало таких проблем, треба знати, як правильно приготувати універсальне тісто.

Яйце для міцності. Одне яйце додає еластичності тісту й не дозволяє йому рватися під час ліплення.

Окріп для пластичності. Заварне тісто завжди еластичніше та м’якіше, бо завдяки гарячій воді в борошні активується клейковина.

Олія для еластичності. Ложка рослинної олії робить тісто ніжнішим і запобігає його пересиханню.

Сіль у тісто треба додавати обов’язково, без неї тісто буде прісним і рватиметься.

Відпочинок — тісто має «визріти». Після замішування накрийте тісто та залиште хоча б на 30 хвилин. Воно стане м’яким і слухняним.

У мисці змішайте борошно з сіллю.

В окремий посуд розбийте яйце, додайте олію та окріп.

Виливайте отриману суміш у борошно, поступово замішуючи ложкою.

Коли тісто трохи охолоне, вимісіть руками до гладкості.

Загорніть тісто в харчову плівку чи накрийте рушником і залиште на 30 хвилин.

50