Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як зробити домашнє лавандове мило: обов’язково скористайтесь цим рецептом

Як зробити домашнє лавандове мило: обов’язково скористайтесь цим рецептом
Факти • 1 хв читання

Іноді мило ручної роботи може бути справжнім витвором мистецтва. Домашнє лавандове мило — це не просто стильний аксесуар для ванної кімнати чи чудова ідея для подарунка. Це справжня перлина догляду за шкірою, яка перевершує багато аптечних косметичних засобів. Ефірна олія лаванди має антисептичні та протизапальні властивості, допомагаючи боротися з акне, екземою та псоріазом. Крім того, вона зволожує, заспокоює подразнення та регенерує епідерміс, допомагаючи відновити гідроліпідний бар'єр шкіри, пише Zielony Ogrodek.

Таке мило не подразнює та не сушить шкіру — навпаки, залишає її зволоженою та заспокоєною.

Спочатку вам знадобиться гліцеринова основа для мила — її можна придбати в магазинах косметики або в Інтернеті. Наріжте її на невеликі шматочки та повільно розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі (короткими періодами, щоб уникнути перегріву).

Після того, як основа розплавиться, додайте кілька крапель ефірної олії лаванди. Це надасть милу його характерний аромат та цінні властивості. Ви також можете додати харчовий або косметичний барвник — наприклад, фіолетовий, щоб підкреслити колір лаванди.

Для ефекту «вау» та додаткової ароматерапії додайте трохи сушених квіток лаванди — бажано з власного саду! Обережно помішуйте, щоб уникнути піноутворення.

Розлийте суміш у силіконові форми — можна використовувати класичні прямокутники, серця, квіти або будь-що, що є під рукою. Залиште їх у прохолодному місці до повного застигання — в ідеалі на кілька годин.

Після того, як мило застигне, воно легко виймається з форм. Ви можете використовувати його одразу, зберігати в лляному мішечку або подарувати в гарній коробці. Це домашнє мило не містить штучних консервантів, барвників або подразників. Воно має природний pH і не порушує захисний бар'єр шкіри.

Нагадаємо, що ароматичні мішечки з лавандою можна зробити своїми руками, а для кулінарних експериментів треба використовувати тільки кулінарну лаванду.