Як просто засолити огірки, щоб були хрусткими? / © pixabay.com
На порозі вже останній місяць літа, а це означає, що час зайнятися заготівлею консервації на зиму. Рецептів засолювання існує чимало, але класичний вважається найпопулярнішим. Що вам знадобиться:
150 г солі (кам'яної нейодованої).
Насамперед потрібно приготувати пряний соляний розчин. Для цього доведіть воду до кипіння, розчиніть у ній сіль, додайте суцвіття кропу й листя смородини, часник, корінь чи листя хрону. Після цього розсіл потрібно остудити.
Візьміть огірки, ретельно вимийте, обсушіть і щільно викладіть до стерилізованої банки. Кінчики плодів можна не обрізати. Тепер можна залити охолоджений розсіл, закатати кришки і зберігати до зими.
Якщо хочеться поласувати смачними солоними огірочками просто зараз, можна спробувати засолити їх у пакеті. Для цього вам знадобляться:
30 г солі (кам'яної нейодованої);
Це найшвидший спосіб приготувати солоні огірки. Особливо якщо залишити їх у пакеті з вечора до ранку. Спочатку промийте їх, видаліть кінчики (1 см) з кожного краю та покладіть до пакета.
Тепер розчавіть або натріть часник, додайте до огірків і складіть до пакета інші інгредієнти. Добре перемішайте, потрусивши пакет.
Залиште пакет з огірками в холодильнику на 6-8 годин.
Щоб солоні огірки були готові за 3-4 години, можна розрізати їх навпіл. За бажанням можна додати лист смородини, натерти 20 г кореня хрону.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
Спочатку огірки потрібно замочити на 2 години у воді, потім відрізати плодоніжки. До банок покласти огірки, листя вишні та смородини, кріп, чорний перець. Все повинно поміститися щільно. Залийте огірки окропом і залиште, поки вода не охолоне. Потім рідину потрібно злити.
За цей час можна приготувати розсіл. Для цього у воду додати цукор, сіль, довести до кипіння. Залити розсіл до банок з огірками та додати лимонної кислоти.
Тепер можна закатати банки, зачекати, поки всередині охолоне розсіл, і залишити у прохолодному місці на зиму.
Якщо хочете спробувати щось цікаве, а не просто засолити огірки, можна звернути увагу на цей рецепт. Що потрібно взяти:
Нарізати соломкою цибулю й моркву, пасерувати їх на олії до м'якості.
Помідори, часник, болгарський перець подрібнити блендером або прокрутити через м'ясорубку.
Огірки нарізати кружечками. Змішати всі інгредієнти і перекласти до каструлі.
Масу довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 15-20 хвилин.
Розкласти салат до стерилізованих банок, закатати.
Ці рецепти солоних огірків допоможуть вам консервувати літні овочі на зиму і насолоджуватися їхнім смаком у холодну пору року.
Місячний посівний календар на серпень 2023 року: основні роботи в саду та на городі
Навіщо класти болгарський перець в окріп перед приготуванням страв: ви будете здивовані
Місячний календар для консервації овочів в липні-серпні 2023 року: готуємося до зими