Смородина — одна з найцінніших літніх ягід / © Pixabay
Заморожена смородина — ідеальний варіант насолодитися ягодами взимку. Також можно приготувати випічку, компот.
Розповідаємо, як це можна зробити.
Розкладіть смородину по невеликих чистих сухих пакетах, вигоніть повітря, закрийте пакети та покладіть у морозильну камеру.
Технологія заморозки наступна:
ретельно вимити смородину через друшляк, позбавити її від гілочок
засипати ягоди в чашу блендера, додати цукор
подрібнити смородину до стану пюре
перелити в пластиковий контейнер
Зберігати смородину краще при температурі -18°C. Термін, у які краще використати ягоду: до 6–8 місяців для звичайних страв та до 4-6 місяців — для дитячого харчування.
Раніше ми писали, як можна приготувати домашнє вино зі смородини. Як це зробити — читайте у новині.