Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як заморозити кріп на зиму: всі відомі способи

Як заморозити кріп на зиму: всі відомі способи
ТСН • 23 переглядів • 1 хв читання

Без кропу важко уявити собі приготування більшості страв української кухні. Ми звикли додавати кріп до супів, борщів, дерунів, омлетів тощо. Тому заготівля кропу на зиму, насамперед заморожування — клопіт будь-якої господині.

Заморожування кропу дозволяє зберегти колір, аромат і корисні властивості зелені. Перед цим кріп попередньо потрібно промити та очистити, краще прополоскати у глибокій мисці. Змінюючи воду в посуді, можна побачити, коли вона стане чистою, без домішок ґрунту або піску.

Вимитий і перебраний кріп добре обсушити. Скласти в поліетиленові пакети. Важливо укладати його невеликими порціями (200 г щонайбільше), не утрамбовувати — від цього залежить свіжість зелені. Пакети щільно зав’язати, щоб вийшов твердий мішечок з мінімальним вмістом повітря. Всередині утвориться вуглекислий газ, який також допомагає зелені зберігатися.

Зелень просушити, розклавши на рушниках. Дрібно нарізати, скласти в поліетиленовий пакет, можна з застібкою, прибрати на зберігання до морозильної камери.

Кріп дрібно нарізати, розкласти до формочок для льоду і залити водою. Заморозити, готові кубики пересипати в пакет із застібкою і покласти до морозилки.

Вимитий і підсушений кріп опустіть на хвилину в киплячу воду. Одразу виймайте, нехай вода стече. Невеличкі пластикові або силіконові формочки щільно наповніть зеленню. Обгорніть формочки харчовою плівкою і поставке до морозильної камери. За 6-8 годин зелень заморозиться, її можна вийняти з формочок, покласти в окремий пакет і герметично закрити. Коли використовуватимете кріп, відрізайте бажану кількість ножем із замороженого бруска.

23