Як замаринувати огірки на зиму / © Unsplash
Про нього розповіла авторка українського кулінарного YouTube-каналу "Кулінарні рецепти від Надії". Вона стверджує, що огірочки виходять надзвичайно хрумкими і залишаються такими навіть після тривалого зберігання. Перелік продуктів підходить на чотири літрові банки.
Огірки добре промийте, обріжте хвостики, залишіть на кілька хвилин у воді.
Цибулю наріжте напів кільцями.
На дно кожної банки (чистої і стерильної) викладіть нарізане листя хрону, листя і парасольки кропу, по 2 горошини духмяного перцю, по 5 горошин чорного перцю, 1 лавровий лист, 1 ч. ложку гірчиці, 1 зубчик часнику (попередньо розріжте на частини), 1 ст. ложку нарізаної цибулі.
Залийте овочі гарячою водою, накрийте кришками.
Залишіть на 15 хвилин, а потім злийте воду і повторіть процедуру (саме завдяки повторенню огірки виходять хрумкими і довго зберігаються).
Тепер потрібно приготувати маринад. Візьміть воду, яку ви злили з банок, додайте оцет, цукор та сіль. Закип'ятіть та залийте в банки.
Накрийте кришками, закрийте ключем, переверніть банки, укутайте теплим матеріалом та залишіть, щоб вони охолонули.