Огірки на зиму холодним способом
Розповідаємо, як закрити на зиму солоні огірки без стерилізації, холодною водою. В огірках, заготовлених на зиму холодним способом, зберігаються вітаміни, корисні речовини, вони виходять міцними хрусткими та смачними.
Різноманітні спеції — часник, кріп, перець горошком.
Листя смородини, вишні, хрону.
Гострий червоний перчик — шматочок маленький для тих, хто любить.
Сіль у розрахунку — 2 столові ложки на літр води.
Щоб правильно розрахувати кількість води, яка потрібна на банку, закладіть огірки щільно в банку та залийте водою. На трьох літрову банку потрібно буде приблизно півтора літра води.
Ретельно помийте огірки під холодною водою. Замочіть огірочки на 3-4 години для відновлення тургору. Після замочування гострим ножем обріжте кінці та ще раз промийте у холодній воді.
Помийте листя хрону, вишні, смородини, кропу. Очистіть зубки часнику від лушпиння. Гострий перець промийте та наріжте кільцями.
Простерилізуйте банки та капронову кришку зручним для вас способом — помийте теплою водою із содою, облийте кип’ятком, просушіть у гарячій духовці.
Покладіть в банку спеції, зелень, огірки шарами.
Насипте сіль та залийте некип’яченою холодною водою. Зверху покладіть зелень.
Прикрийте банку кришкою та залиште на 3 дні бродити. Розсіл під час бродіння буде виливатися, тому під банку краще підставити якусь тарілку.
Через 3 дні злийте розсіл прокип’ятіть його 1-2 хвилини. Залийте гарячим розсолом огірки до верху банки, закрийте щільними капроновими кришками, Якщо розсолу не вистачає, додайте води в киплячу воду, щоб прокипіли разом зі старим розсолом.
Коли банки охолонуть, ще раз злийте розсіл, закип’ятіть його та залийте ним огірки. Після чого закатайте банки з огірками.