Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як закрити огірки холодним способом без стерилізації та оцту

Як закрити огірки холодним способом без стерилізації та оцту
ТСН • 2 переглядів • 1 хв читання

Огірки на зиму холодним способом

Розповідаємо, як закрити на зиму солоні огірки без стерилізації, холодною водою. В огірках, заготовлених на зиму холодним способом, зберігаються вітаміни, корисні речовини, вони виходять міцними хрусткими та смачними.

Різноманітні спеції — часник, кріп, перець горошком.

Листя смородини, вишні, хрону.

Гострий червоний перчик — шматочок маленький для тих, хто любить.

Сіль у розрахунку — 2 столові ложки на літр води.

Щоб правильно розрахувати кількість води, яка потрібна на банку, закладіть огірки щільно в банку та залийте водою. На трьох літрову банку потрібно буде приблизно півтора літра води.

Ретельно помийте огірки під холодною водою. Замочіть огірочки на 3-4 години для відновлення тургору. Після замочування гострим ножем обріжте кінці та ще раз промийте у холодній воді.

Помийте листя хрону, вишні, смородини, кропу. Очистіть зубки часнику від лушпиння. Гострий перець промийте та наріжте кільцями.

Простерилізуйте банки та капронову кришку зручним для вас способом — помийте теплою водою із содою, облийте кип’ятком, просушіть у гарячій духовці.

Покладіть в банку спеції, зелень, огірки шарами.

Насипте сіль та залийте некип’яченою холодною водою. Зверху покладіть зелень.

Прикрийте банку кришкою та залиште на 3 дні бродити. Розсіл під час бродіння буде виливатися, тому під банку краще підставити якусь тарілку.

Через 3 дні злийте розсіл прокип’ятіть його 1-2 хвилини. Залийте гарячим розсолом огірки до верху банки, закрийте щільними капроновими кришками, Якщо розсолу не вистачає, додайте води в киплячу воду, щоб прокипіли разом зі старим розсолом.

Коли банки охолонуть, ще раз злийте розсіл, закип’ятіть його та залийте ним огірки. Після чого закатайте банки з огірками.

2