Loqal – новинний агрегатор Loqal
Як заготовити кріп на зиму — найкращі способи
Новини

Як заготовити кріп на зиму — найкращі способи

ТСН • 9 переглядів • 1 хв читання

Кріп / © Pixabay

Кріп — ароматна зелень, яку часто використовують у стравах. Зелень додає стравам особливого смаку та користі. Насолодитися смаком та свіжістю кропу можна цілий рік, тож можна заготовити ароматну зелень влітку.

Промити кріп під холодною водою та ретельно висушити, розкласти гілочки на паперовому рушнику, щоб прибрати зайву вологу, покласти кріп у герметичні контейнери або пакети для заморожування, зберігати у морозильній камері при температурі -18°C.

Кріп можна сушити — це дозволяє зберегти його на тривалий час без необхідності заморожування. Для приготування потрібно: вимити та просушити кріп, зв’язати гілочки у невеликі пучки та підвісити у сухому, добре провітрюваному місці. За 1-2 тижні, коли кріп стане крихким, подрібнити його та зберігати у скляних банках.

Кріп можна засолити — цей спосіб збереже аромат зелені. Для цього потрібно: подрібнити свіжий кріп.

Потім змішати його з сіллю у пропорції 1:4 (1 частина солі на 4 частини кропу), щільно утрамбувати суміш у стерильні банки, зберігати у холодильнику.

Раніше ми писали, як найкраще зберігати свіжу зелень, щоб вона залишалася такою до 50 днів. Більше про це читайте у новині.

9