Чи помічали ви, що на фуршеті часто подають виноград? Ним доповнюють страву з сирами або з фруктами. Як правильно його їсти за етикетом?
На фуршеті виноград їдять, відломивши від загального грона невелику гілочку, відщипуючи ягоди пальцями й відправляючи до рота. Кісточки непомітно виймають і кладуть на край тарілки або в серветку.
Якщо виноград великий, можна використовувати ніж, щоб розрізати ягоду, видалити кісточки і з'їсти ягоду по частинах.
Існує делікатний момент. Часто на фуршеті на тарілці лежить велике гроно винограду. І нерідко трапляється гість, який забирає його на свою тарілку цілком. Чи допустимо це? Ні, велике гроно винограду на фуршеті брати не заведено, оскільки фуршетні страви розраховані на всіх присутніх. Правильно взяти невелику частину грона за допомогою щипців, не торкаючись руками. Але, звичайно, краще, якщо виноград буде подано розділеним на невеликі гілочки для зручності гостей заходу. За бажанням ви можете попросити про це тих, хто сервірує фуршет.
Раніше Ольга Сметанська розповідала про те, які десерти не подають на важливих заходах.
Фото з альбому Ольги Сметанської