Здається, що їсти суп вміє кожен. Але у ресторані багато хто припускається помилок.
Одна з найтиповіших — нахиляти тарілку, коли в ній залишилося зовсім трохи першої страви, щоб зачерпнути залишок ложкою. Не варто доїдати суп у ресторані до останньої краплі.
Ще одна помилка — поївши, відсувати від себе тарілку. Залиште на місці — офіціант забере її. Ложку після їжі не кладуть на скатертину — її залишають у тарілці.
Якщо суп гарячий, на нього не дмуть. Ні в тарілці, ні в ложці. Це має неестетичний вигляд.
Їдять суп, не сьорбаючи. Загалом, завжди потрібно їсти тихо, беззвучно.
Знання правил етикету допоможе вам почуватися за столом комфортно. Особливо важливо їх дотримуватися, коли трапеза відбувається у колі колег і ділових партнерів. Але й удома намагайтеся їсти так, як приписує етикет, особливо якщо в сім'ї є діти. Вони швидко переймають звички дорослих, які часто слугують для них взірцем.
Навчайте дітей етикету та естетики. Коли вони виростуть, то будуть вам безмежно вдячні.
А про те, як правильно їсти популярну страву грузинської кухні — хінкалі, читайте тут.
Фото з альбому Ольги Сметанської