В офіційній обстановці рекомендується використовувати виделку і ніж. Розріжте кавун на невеликі шматочки і насолоджуйтеся.
Якщо є насіння, витягніть його за допомогою вилки і покладіть на край тарілки.
Однак, якщо ви не вмієте все це робити елегантно, відмовтеся від кавуна під час офіційної вечері, щоб не забруднити вбрання і не зіпсувати свою репутацію. Насолоджуйтесь кавуном вдома у колі рідних і близьких людей.
До речі, якщо ви влаштовуєте домашній день народження, прекрасною альтернативою кавуну можуть бути фрукти і ягоди, які гості можуть їсти без побоювання забруднитися соком і виглядати неестетично. Наприклад, подайте виноград або абрикоси. Кавунові кубики без насіння можуть чудово доповнити фруктовий салат. Зручність сервірування завжди дуже важлива.
«Кавуновий» етикет поширюється і на правила споживання дині. Диню теж розрізають на шматочки і лише потім їдять. Вона дуже приваблива і у фруктових салатах. До слова, кавун і диня в них чудово поєднуються з ягодами - малиною, лохиною, ожиною.
Нагадаємо рецепт кавунового салату з базиліком.
Фото з альбому Ольги Сметанської