Як відрізнити китайську гречку від української / © Pixabay
Якщо розглядати таку крупу більш уважно, то можна помітити характерні відмінності.
Гречка, вирощена в Україні, відрізняється правильною тригранною формою і чіткими ребрами. Зазвичай її розмір однаковий та досить великий. Китайська гречка більш округла, вона має нечіткі краї, буває неоднорідною та значно меншою на вигляд.
Вітчизняний продукт має кремовий чи світло-коричневий відтінок. Тут все залежить від методу обсмажування. А ось китайська гречка часто темно-коричнева. Це вказує на неправильне зберігання або надмірне термічне оброблення.
Під час варіння українська гречка поширює приємний аромат, який ми всі добре пам’ятаємо з дитинства. Китайська часто пахне хімією чи горілим. А це свідчить про надмірне оброблення хімікатами.
В китайській гречці міститься більше рутину. Це природна речовина, яка відповідає за еластичність судин. Вона дуже корисна для здоров’я в помірній кількості, але її надлишок шкодить. Зокрема, рутин може спричинити головний біль, алергічні реакції та розлади травлення.