Loqal – новинний агрегатор Loqal
Новини

Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію

Як варити макарони, щоб вони не злипалися: в жодному разі не додавайте у воду олію
ТСН • 5 переглядів • 1 хв читання

Чи варто додавати олію у воду для макарон / © pixabay.com

Український кулінар та Instagram-блогер Олександр Огороднік поділився зі своїми підписниками як зробити так, щоб макарони не злипалися під час варіння.

Насправді все дуже просто. Особливих секретів немає. Потрібно довести воду у каструлі до кипіння, посолити, всипати туди сухі макарони. Варіть їх і за дві хвилини до готовності дістаньте, злийте рідину і промийте страву під холодною водою. Так ви зупините процес варіння і макарони не злипатимуться.

А як же правило про те, що потрібно лити у воду олію, щоб макарони не злипалися? Адже саме так готували наші мами і бабусі. За словами експерта, це все міт. Не слід йому довіряти, адже макарони навіть у воді з олією будуть злипатися, якщо їх не приготувати правильно.

Також не забувайте, що макарони, щоб вони не злипалися, потрібно помішувати протягом першої хвилини, коли ви опустили продукт в окріп. Коли макарони будуть готові і ви їх промиєте під холодною водою, вже можна додати олію чи вершкове масло, а потім ретельно перемішати. Звичайно, на цьому ж етапі додаються будь-які спеції чи приправи, які ви полюбляєте.

Як правильно тушкувати голубці, щоб вони були соковитими: кухарі поділилися секретним інгредієнтом

Не робіть часту помилку, через яку котлети виходять несмачними: як правильно солити фарш

Як правильно використовувати рукав для запікання: важливі секрети

5